Superstitii potcoava

Mutascu  /  at  14:18  /  No comments

Potcoava este, probabil, una dintre cele mai cunoscute talismane aducatoare de noroc cunoscute in lume. Unii si le pun deasupra usii de la intrare, potcoave se gasesc pe felicitarile date cu diverse ocazii, chiar si martisoarele romanesti folosesc acest simbol foarte des.

 Potcoavele au fost facute, la inceput, din fier, fier care, se spunea ca ocrotesc oamenii si animale de vrajitoare, zane si duhuri rele.

Daca gasesti o potcoava, te poti considera un om norocos, mai ales in zilele noastre cand sunt de-a dreptul foarte rare, dar pentru a atrage norocul asupra ta, trebuie sa urmezi un anumit ritual care sa-ti asigure efectele sale benefice. Ia potcoava cu mana dreapta, scuipa pe unul din capetele potcoavei si puneti o dorinta. Apoi arunca potcoava peste umarul sang si pleaca din acel loc fara a privi inapoi, unde a cazut.

Daca pui o potcoava deasupra usii de la intrarea in casa, nu uita sa pui potcoava cu capetele in sus. Daca potcoava sta agatata cu capetele in jos, norocul te va ocoli.

Share
Posted in: , Posted on:

0 comentarii:

Superstitia implica credinta într-un proces supranatural, astfel încât mersul pe sub o scara, saprgerea unei oglinzi sau varsarea de sare se crede ca va avea un efect negativ. In China, o parte esentiala in planificărea nunti este consultarea un astrolog cu privire la ce zi ar trebui să aiba loc nunta pentru a asigura norocul. În timp ce multi oameni cred că unele fenomene supranaturale sunt reale, aproape toti recunoastem faptul că, cel putin o mare parte din aceste superstitii nu sunt adevarate. Dar, daca acestea nu sunt adevarate, de ce oamenii le cred? O parte din motivul pare a fi doar pentru ca alti oameni le spun ca aceste lucruri sunt adevărate. Cele mai multe superstitii sunt de mai multe generatii. Toata lumea, cu acelasi fundal cultural le crede. Daca superstitiile nu sunt adevărate, de ce oamenii nu recunosc că acestea sunt false si mai cred in ele? Un motiv pare a fi faptul ca superstitiile sunt, în general, destul de vagi. Multe superstitii implica obtinerea de noroc sau ghinion. Din moment ce noi nu stim sub ce forma vine norocul, sau ce s-ar fi intamplat daca nu am avea noroc, nu exista nici o cale in care sa fiim siguri ca predictia a fost falsa.
Copyright © 2013 Superstitii. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.