Superstitii gravide, nastere, copii

Mutascu  /  at  12:15  /  No comments

Femeia gravida nu trebuie sa atinga animale.

Femeia gravida nu trebuie sa fure, altfel copilul ei va purta un semn din nastere.

Femeia gravida nu trebuie sa priveasca oameni urati.

Daca un copil se naste cu caita (cu o membrana pe cap), va fi bogat si norocos toata viata.

Daca un copil se naste cu picioarele inainte, acesta va avea puteri magice sau vindecatoare deosebite.

Copiii nascuti in luna mai sunt bolnaviciosi si nu au viata usoara.

Aduce noroc daca un copil este nascut la bordul unei nave.

Daca primul dinte al unui copil iese pe gingia de jos, va avea viata lunga.

Apa in care este botezat copilul trebuie turnata la radacina unui pom imediat dupa botez. Aduce noroc.

In apa in care este scaldat copilul a doua zi dupa botez, nasii pun diverse obiecte prin care ursesc copilului viitoarea soarta. Pot pune flori, bani de argint, miere, fructe si alte simboluri prin care atrag asupra copilului trasaturile sale viitoare: noroc, frumusete etc.

Cand copilul este ridicat din leagan pentru a fi schimbat sau hranit, leaganul nu trebuie sa ramana gol, ci se pune in loc un obiect din casa.

Cand un copiul nou nascut este vazut prima data, trebuie oferiti bani care se pun in scutec sau in leagan pentru somn bun.

La taierea motzului, cand copilul implineste un an, acesta va alege de pe o tava trei obiecte (dintr-o multitutdine de obiecte pregatite de nasi). Acele 3 obiecte pe care copilul pune mana se spune ca descriu destinul copilului, fiind acele domenii in care va avea cel mai mult noroc.

Share
Posted in: , , Posted on:

0 comentarii:

Superstitia implica credinta într-un proces supranatural, astfel încât mersul pe sub o scara, saprgerea unei oglinzi sau varsarea de sare se crede ca va avea un efect negativ. In China, o parte esentiala in planificărea nunti este consultarea un astrolog cu privire la ce zi ar trebui să aiba loc nunta pentru a asigura norocul. În timp ce multi oameni cred că unele fenomene supranaturale sunt reale, aproape toti recunoastem faptul că, cel putin o mare parte din aceste superstitii nu sunt adevarate. Dar, daca acestea nu sunt adevarate, de ce oamenii le cred? O parte din motivul pare a fi doar pentru ca alti oameni le spun ca aceste lucruri sunt adevărate. Cele mai multe superstitii sunt de mai multe generatii. Toata lumea, cu acelasi fundal cultural le crede. Daca superstitiile nu sunt adevărate, de ce oamenii nu recunosc că acestea sunt false si mai cred in ele? Un motiv pare a fi faptul ca superstitiile sunt, în general, destul de vagi. Multe superstitii implica obtinerea de noroc sau ghinion. Din moment ce noi nu stim sub ce forma vine norocul, sau ce s-ar fi intamplat daca nu am avea noroc, nu exista nici o cale in care sa fiim siguri ca predictia a fost falsa.
Copyright © 2013 Superstitii. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.