Superstitii numere, nume, litere

Mutascu  /  at  00:45  /  No comments

Multe popoare considera numarul 13 ca fiind blestemat. In cadrul cartilor de Tarot, folosite pentru prezicerea viitorului, cartea care poarta numarul 13 este intitulata "Moartea". Se zice ca numarul 13 este considerat ca aducator de nenorociri pentru ca la Cina de apoi au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat. Putini oameni au curajul sa cheme la masa 13 musafiri. In mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci cand un al 13 zeu, Loke, a venit si el. Se zice ca Loke l-a omorat, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei.

Toate zilele de 13 ce pica in calendar intr-o vineri sunt considerate, de asemenea, aducatoare de nenorociri, boala, ghinion, si efectele vor fi cu atat mai dezastruoase daca 13 martie pica intr-o vineri.

Se mai zice ca unele persoane evita sa foloseasca cifra 13 pentru a desemna zilele din calendar, numerele de strazi sau de apartament, folosind mai degraba numarul 12 bis.

Cultura germana leaga doua superstitii intr-un concept sinistru: numarul 13 si prezenta oglinzii. Daca intr-o camera se afla 13 persoane, cel care sta in partea opusa oglinzii va muri.

Numarul 7 provoaca numeroase motive de superstitii in multe culturi. Lui Dumnezeu I-au trebuit 7 zile pentru a crea lumea, de aceea orice asociere cu acest numar este considerata a fi de bun augur.

Al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu intr-o familie este considerat a fi cel mai norocos om.

Fiecare grup de 7 ani din viata unui om este considerat a fi motiv de noi schimbari in personalitatea umana. Planetele au influente distincte din sapte in sapte ani in formarea personalitatii umane. De aici provin cei sapte ani de acasa, primirea buletinului la 14 ani, serbarea majoratului (in trecut si - inca - in alte parti ale lumii) la 21 de ani etc.

Ai noroc daca numele tau are 7 litere.

Ai ghinion daca numele tau are 13 litere.

Aduce noroc sa pui numele copilului dupa o persoana in viata.

Aduce ghinion sa-i pui copilului numele unei persoane moarte sau a unui copil mort.

Share
Posted in: , , Posted on:

0 comentarii:

Superstitia implica credinta într-un proces supranatural, astfel încât mersul pe sub o scara, saprgerea unei oglinzi sau varsarea de sare se crede ca va avea un efect negativ. In China, o parte esentiala in planificărea nunti este consultarea un astrolog cu privire la ce zi ar trebui să aiba loc nunta pentru a asigura norocul. În timp ce multi oameni cred că unele fenomene supranaturale sunt reale, aproape toti recunoastem faptul că, cel putin o mare parte din aceste superstitii nu sunt adevarate. Dar, daca acestea nu sunt adevarate, de ce oamenii le cred? O parte din motivul pare a fi doar pentru ca alti oameni le spun ca aceste lucruri sunt adevărate. Cele mai multe superstitii sunt de mai multe generatii. Toata lumea, cu acelasi fundal cultural le crede. Daca superstitiile nu sunt adevărate, de ce oamenii nu recunosc că acestea sunt false si mai cred in ele? Un motiv pare a fi faptul ca superstitiile sunt, în general, destul de vagi. Multe superstitii implica obtinerea de noroc sau ghinion. Din moment ce noi nu stim sub ce forma vine norocul, sau ce s-ar fi intamplat daca nu am avea noroc, nu exista nici o cale in care sa fiim siguri ca predictia a fost falsa.
Copyright © 2013 Superstitii. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.