Superstitii zilele saptamanii

Mutascu  /  at  04:40  /  No comments

Se zice ca martea aduce ghinion.

Daca primesti bani de luni, vei primi toata saptamana.

Daca vei cheltui bani de luni, toata saptamana va fi la fel. Se zice ca asa cum incepi saptamana, asa vor fi mai toate zilele.
Ca sa ai noroc tot anul, poarta haine noi de Paste.

Nu-ti taia unghiile vinerea sau duminica. Aduce ghinion.

Asternutul schimbat vinerea anunta visuri urate.

Nu incepe niciodata o calatorie vinerea, altfel vei avea parte de ghinion.

Nu incepe niciodata sa iti confectionezi o haina vinerea, decat daca o poti termina tot in acea zi.

Nu calca rufe duminica.

Daca te uiti la ceas la ora fixa (de exemplu la 10:00) inseamna ca "cineva" te iubeste, un minut inainte de ora exacta, ca te-a iubit, iar un minut dupa, ca te inseala.

Share
Posted in: Posted on:

0 comentarii:

Superstitia implica credinta într-un proces supranatural, astfel încât mersul pe sub o scara, saprgerea unei oglinzi sau varsarea de sare se crede ca va avea un efect negativ. In China, o parte esentiala in planificărea nunti este consultarea un astrolog cu privire la ce zi ar trebui să aiba loc nunta pentru a asigura norocul. În timp ce multi oameni cred că unele fenomene supranaturale sunt reale, aproape toti recunoastem faptul că, cel putin o mare parte din aceste superstitii nu sunt adevarate. Dar, daca acestea nu sunt adevarate, de ce oamenii le cred? O parte din motivul pare a fi doar pentru ca alti oameni le spun ca aceste lucruri sunt adevărate. Cele mai multe superstitii sunt de mai multe generatii. Toata lumea, cu acelasi fundal cultural le crede. Daca superstitiile nu sunt adevărate, de ce oamenii nu recunosc că acestea sunt false si mai cred in ele? Un motiv pare a fi faptul ca superstitiile sunt, în general, destul de vagi. Multe superstitii implica obtinerea de noroc sau ghinion. Din moment ce noi nu stim sub ce forma vine norocul, sau ce s-ar fi intamplat daca nu am avea noroc, nu exista nici o cale in care sa fiim siguri ca predictia a fost falsa.
Copyright © 2013 Superstitii. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.